marți, 6 ianuarie 2015

Cum sa desenezi ochii(part.1)

7 pasi cu ajutorul carora sa desenezi ochii

               ochii final

Ai avut vrodata lucruri pe care oricat te-ai fi straduit de mult sa le desenezi nu iti ieseau? Mai mult de atat,cu cat ai fi incercat mai mult cu atat mai prost iesea?
Astazi o sa va arat cum se deseneaza ochii.

Ochii vin de obicei in pereche.Pe langa asta,sunt de parere ca un portret se deseneaza mergand in acelas timp cu toate partile lui,nefinisand absolut nimic pana nu ai macar costructia celorlalte parti vine facuta.

Asa ca azi ,in loc de un singur ochi,o sa desenam ambii ochi in acelas timp:

                ochii 1


1.Incepem cu un creion HB sau B1.

Hotaram pozitia ochilor printr-o linie dreapta.Poate la prima vedere pare inutila,dar ne ajuta sa pastram simetria,sa evitam ca la final sa ne dam seama ca un ochi este mai sus si altul mai jos.
Un lucru de care trebuie sa fii atent la acest pas este raportul dintre dimenisunea ochilor si restul fetei.

ochii 2



2.In acest desen iti dai seama la ce foloseste linia pe care am trasat-o mai devreme.
Colturile interioare ale ochilorsunt amandoua pe linie,in timp ce colturile exterioare sunt putin mai sus.Este vorba de inclinatia ochilor,specifica fiecarui om.Dar asta tine de detalii.

La aceasta etapa vreau sa=ti atrag atentia la grosimea ploapei care se poate observa foarte usor in partea de jos.Cea de sus e mai putin observabila datorita genelor care vor acoperi curand.

In ceea ce priveste liniile folosite;poti ingrosa linia ce determina pleoapa de sus,dar cea de jos e abia schita in acea etapa

ochii 3
3.Desenam irisul.Ca o observatie;cand ochii sunt relaxati,privesc normal,aproape niciodata nu se vede intreg irisul,un cerc verfect"in afara de persoanele cu ochii foarte bulbucati).Irisul perfect vizibil,un cerc perfect,da senzatia de uimire,frica,oricum o emotie puternica pe care o observi tinand cont si de restul fetei.

Celelalte doua patratele din fiecare ochi arata pozitia in care apar niste luminite care vor da viata ochilor mai tarziu.
Un sfat in legatura cu aceste luminite;Fii atent sa fie in acelas loc in amandoi ochii chiar daca nu au aceeas dimensiuni.Altfel vei avea impresia ca persoana desenata se uita cu un ochi la faina si altul la slanina.

Un al doilea sfat:Uneori ai in fata ca model o fotografie facuta cu blitz,iar ochii au o lumina ciudata chiar in centru,asta daca nu cumva au iesit rosii cu totul.E de preferabil sa nu pui luminitele chiar pe pupila.Le poti deplasa foarte frumos intr-o parte;doar suntem artisti,nu xeroxuri.

P.S. Pozitia luminitelor determina sursa de lumina.In acest caz lumina vine de undeva din dreapta

ochii 4

2 comentarii: